zaterdag 19 juni 2010

Hark & Sleg van Rotterdam Connectie



Hark en Sleg zijn twee boerenbroers met een baard die nog nooit van het erf zijn geweest. Hoewel ze aan elkaar zijn verknocht, mogen ze elkaar ook graag op de kast jagen. Ze kunnen elkaars grappen en grollen matig waarderen. En dan klinkt het 'Niet leuk!' 'Ja, maar ik had je wel!'. De broers vertellen verder en zingen ook over de liefde en het leven; in een combinatie van melancholie en humor. Best lachen met Hark & Sleg, pretentieloos vermaak en waar we ook nog een paar wijsheden meekregen: 'als de leeuweriken zwijgen, gaan we regen krijgen' en 'draait de vaars zijn aars naar het zuiden, vanavond zal het onweer luiden!'. Klopt helemaal in de Oerol sfeer : -)





dinsdag 1 juni 2010

Atypyk: letterlijk of figuurlijk?
















Webshop met grappige invalshoek: 'what you see is what you get'; maar dan net anders. Van die spullen die je helemaal niet nodig hebt, maar waar je wel even bij grinnikt. Leuk dus!

Tom Kha Kai: "powersoep"


Heel goed soepje als je even een extra boost kunt gebruiken:

3 cm laos (galanga) of 1 theelepel gemalen laos;
1 stengel sereh;
2 groene pepers;
1 kipfilet (of handjevol garnalen);
4 limoenblaadjes;
4 dl kokosmelk;
3 eetlepels vissaus;
1 volle eetlepel suiker;
1 kippenbouillontablet;
1 dl limoensap;
4 takjes koriander.


Bereiden: laos schillen. Sereh in lengte en breedte halveren. Pepers in lengte halveren, zaadjes verwijderen. Kip in reepjes snijden. Limoenblaadjes een beetje kneuzen. Kokosmelk in pan vermengen met 1 dl water, laos, sereh, pepers, kip, limoenblaadjes, vissaus en suiker en geheel langzaam aan de kook brengen. Bouillon tablet erboven verkruimelen. Ongeveer 4 minuten zachtjes laten koken. Limoensap erdoor roeren en van vuur af koriander erboven fijn knippen. En geniet!