zaterdag 14 augustus 2010

Times Square to Art Square

Justus Bruns wil een Art Square creëren. Het project heeft de werktitel: "Times Square to Art Square "; verander alle reclamebillboards op Times Square in New York City, het theater van het kapitalisme, in een museum voor de kunsten.
Het leuke is dat met dit plan écht social media ingezet wordt. Bruns liep al een tijdje met het idee rond, tot hij eind vorig jaar een website bouwde waarmee het project werd gelanceerd. 'iedereen begon erover te twitteren en al snel hing de New York Post aan de lijn'. Alle aandacht deed Bruns besluiten een serieuze poging te wagen het plan te realiseren. Samen met een club van 8 enthousiastellingen werd er een stichting opgericht, die moet tientallen miljoenen dollars verzamelen om de billboards op Times Square een halve dag kunst te laten vertonen.
Hoe pakken ze dat aan? Via publiciteit 'Als we miljoenen mensen bereiken die via Twitter en Facebook onze website vinden en daar 1 dollar doneren, dan kan 't lukken! Of als we Lady Gaga één keer kunnen laten zeggen dat ze Times Square to Art Square steunt dan zijn we binnen' #nrcnext.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten